Dender en Roeselare gaan door

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Dender heeft op eigen veld de laatste derdeklasser met 2-1 uit de beker gespeeld. Aalst was niet opgewassen tegen de eersteklasser.

ssimons

BR>

Van bij het begin van de wedstrijd nam Dender het initiatief. Er waren kansen voor Iribarren en De Petter, maar gescoord werd er niet. Integendeel: het doelpunt viel aan de overzijde dankzij Boto en een blunder van de Dender-doelman.

Na de rust zette Dender alles op alles, met 3 aanvallers. Munyaneza maakte daardoor al snel gelijk. Sylla maakte het werk af kort voor het einde: 2-1.

Roeselare-Charleroi

Roeselare wipte Charleroi uit de beker na penalty's. Na 90 minuten was de stand immers 1-1, en ook na de verlengingen stonden beide ploegen gelijk (2-2).

Charleroi kwam in de eerste helft al snel op voorsprong via Akpala. Roeselare moest tot de slotminuut wachten op de gelijkmaker: Thompson scoorde na een hoekschop. In de verlengingen scoorde Camus voor Charleroi, maar de match was nog niet gespeeld: Smits bracht Roeselare weer in de match. In de penalty-reeks haalde thuisploeg Roeselare het uiteindelijk met 5-4.