Twee doden bij vliegtuigongeval in Moorsele

De twee slachtoffers van de ULM-crash op het militair vliegveld van Moorsele (Wevelgem) van zondagnamiddag zijn piloot Pieter L. (27) uit Kortrijk en passagier Cathy M. (29) uit Eeklo. Dat meldt het parket van Kortrijk.

Belga

Er kunnen verschillende oorzaken voor het ongeval zijn: een technisch mankement, de weersomstandigheden of een stuurfout van de piloot. Verschillende deskundigen, onder meer van het Bestuur der Luchtvaart, onderzoeken de omstandigheden van het ongeval. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het toestel van op een hoogte van ongeveer driehonderd meter is neergestort.

Het ULM-vliegtuig steeg rond half drie op van op het militair vliegveld. Een kwartier later zagen enkele getuigen hoe het toestel van op vrij grote hoogte plots naar beneden dook en neerstortte op het terrein van het vliegveld langs de Ledegemstraat. Dat gebeurde nadat de vleugels van het toestel mogelijk dichtklapten.

Voor beide inzittenden, de piloot en een vrouw, kon geen hulp meer baten. De stoffelijke overschotten zijn zwaar verminkt.

Na het ongeval werd alle vliegverkeer op het militair vliegveld, waar tijdens het weekend recreatieve vluchten en parachutesprongen plaatsvinden, stilgelegd.

Intussen is het onderzoek naar de oorzaak van de crash volop aan de gang.