Inwoners Nederlandse gemeente moeten binnenblijven wegens asbest

Bewoners van 560 adressen in Vroomshoop, in de Nederlandse provincie Overijssel, hebben zondag van de gemeente het advies gekregen binnen te blijven. Reden is het vrijkomen van asbest in de nacht van zaterdag op zondag door een brand. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente zondagochtend gezegd. De gemeente verwacht dat het schoonmaken zeker tot woensdag gaat duren.

Belga

Het treinverkeer tussen Mariënberg en Almelo is voor onbepaalde tijd stilgelegd omdat ook asbest op de rails terecht is gekomen. Vervoerder Syntax zet bussen in, aldus een woordvoerder van ProRail.

De brand woedde in een opslagruimte voor kunststoffen en sloeg over naar een voormalige tennishal. Rond 01.15 uur had de brandweer het vuur onder controle.

De asbest die vrijkwam bij de brand is neergekomen in omliggende straten. De gemeente heeft inmiddels een schoonmaakbedrijf ingehuurd om het spul weg te halen.

Bewoners van het gebied die toch naar buiten gaan, worden bij de rand van het getroffen gebied ontsmet. Auto's die de wijk uitrijden, mogen er niet meer in, aldus de zegsvrouw van de gemeente.