Jacques Ledure twee jaar langer teammanage Belgian Lions

Jacques Ledure heeft zijn contract als teammanager van de Belgian Lions, de nationale basketbalploeg bij de mannen, verlengd met twee jaar. In zijn nieuwe contract zit ook een optie voor twee jaar extra. Dat heeft de Koninklijke Belgische Basketbalbond (KBBB) zondag meegedeeld in een communiqué.

Belga

"Jacques Ledure heeft bij de nationale ploeg een degelijke organisatie en structuur opgezet. Hij geniet het vertrouwen van de spelers, de clubs, de commerciële partners, de media en de beleidsverantwoordelijken van de verschillende basketbalfederaties. Wij kijken dan ook met vertrouwen de toekomst tegemoet", vertelt voorzitter Cyril Coomans van de KBBB.

Ledure zelf, is zeer blij met zijn verlengde opdracht. "Ik ben verheugd om de volgende jaren in een goede verstandhouding met de basketbalfederaties te kunnen blijven samenwerken aan de uitbouw van de nationale ploeg. Er is een stevig fundament gebouwd op en naast het terrein en wij kunnen dan ook met ambitie de toekomst tegemoet te kijken. Het eerste objectief is de kwalificatie voor het EK 2009 in Litouwen."

Op 16 februari wordt er in Venetië geloot voor die EK-kwalificaties.