Valkeniers (Vlaams Belang) staat voor zakelijke stijl

Kandidaat-voorzitter Bruno Valkeniers van het Vlaams Belang schuift continuïteit en een zakelijke, rationele stijl naar voren als twee belangrijke punten. Dat heeft hij zondag gezegd in het VRT-programma De Zevende Dag.

Belga

Valkeniers, die uit het bedrijfsleven komt, is gewonnen voor een zakelijke stijl als voorzitter. Maar hij stipt wel aan dat "de ratio gebaseerd is op een Vlaams sentiment", dat hij al van in zijn jeugd meekreeg.

Valkeniers, die zich radicaal-rechts noemt, zit op de partijlijn als het gaat over het vreemdelingenstandpunt. "Zij moeten zich aanpassen aan onze normen en waarden". Hij ontkent dat de partij mensen met een neo-nazistisch gedachtegoed blijft aantrekken. "U mag ze mij komen tonen; die tijd is voorbij".

De kandidaat-voorzitter zei geen angst te hebben voor de concurrentie van Lijst Dedecker in het vooruitzicht van de regionale verkiezingen in 2009.

Huidig voorzitter Frank Vanhecke maakte zaterdag bekend dat hij niet gaat voor een nieuw voorzittersmandaat. Valkeniers, zijn gedoodverfde opvolger, liet zaterdag nog niet in zijn kaarten kijken. Zondagochtend maakte hij dan zijn kandidatuur bekend op de Antwerpse regionale tv-zender ATV.