Albert wint ook zonder superbenen

Niels Albert heeft zondag de WB-cross voor beloften in het Franse Liévin gewonnen. Albert, die aangaf dat hij zich niet super voelde, ging er van bij de start meteen stevig tegenaan. Enkel de Fransman Aurélien Duval kon hem volgen, maar veel langer dan twee ronden hield ook die dat niet vol. Albert reed solo naar zijn 11e zege van het seizoen, zijn 3e in de Wereldbeker. Duval verdedigde met succes zijn tweede plaats tegen de Duitser Paul Voss.

Belga

Van de andere Belgen geen spoor. Stijn Huys, Joeri Adams en Tom Meeusen vochten voor een plaats rond nummer twintig in de uitslag. Huys werd uiteindelijk 19e en Adams 23e. Nationaal kampioen Meeusen gaf zelfs op in de slotfase. Weinig bemoedigende prestaties in het vooruitzicht van het WK in Treviso.

"Omdat ik mijn laatste zware trainingsweek achter de rug had in het vooruitzicht van Treviso, had ik niet de beste benen", vertelde Albert na de finish. "Ze waren wel goed genoeg om te kunnen winnen, maar rondvliegen kon ik echt niet. Vanaf nu telt enkel nog de regenboogtrui. Wie me daarvan af kan houden? Tegenslag of ziekte. Je weet maar nooit."