De Queen hoopt dat Sarko snel trouwt met Carla

De passionele relatie tussen een gescheiden staatshoofd en een fraaigebouwde, levenslustige zangeres zorgt niet alleen in Saoedi-Arabië voor protocolaire problemen, zo meldt de Sunday Times. Ook in Londen wordt vurig gehoopt op een snel huwelijk tussen president Sakozy en Carla Bruni, in elk geval voordat het Franse staatshoofd in maart een officieel bezoek brengt aan het Verenigd Koninkrijk.

Belga

Wanneer Nicolas Sarkozy binnenkort naar Saoedi Arabië trekt, zal zijn nieuwe liefde Carla Bruni thuis moeten blijven, aangezien het koppel (voorlopig) nog in zonde leeft. Ook in India levert deze situatie problemen op bij een komend Frans bezoek. En nu wordt zelfs op het Londense ministerie van Buitenlandse Zaken gebeden voor een snel huwelijk in Frankrijk.

Want al zijn ze in driftig uit de echt scheidende Engeland op relatievlak meer gewend dan in Saoedi-Arabië, koningin Elizabeth is toch een vorstin van de oude stempel. Ook al heeft ze in haar eigen familie de voorbije tijd heel wat voorbeelden gezien van een nieuwe, losse moraal, toch zal zij een bezoekende leider die niet getrouwd is met zijn partner niet samen laten slapen op Windsor Castle. Zeker niet nu Sarkozy's ex, Cécilia, de president in een nieuw boek behoorlijk de mantel uitveegt en zegt dat hij "meisjes bespringt van wie hij zich de naam niet eens herinnert".

Sarko zelf trekt het zich allemaal niet aan. Want toen Tony Blair tijdens een toespraak op een presidentiële partijbijeenkomst zei "uw president is heel energiek" om daar, na een pauze, aan toe te voegen: "in alle opzichten", grijnsde Sarkozy breed.