Zoon Bin Laden wil met Engelse echtgenote in Groot-Brittannië wonen

Een zoon van de terroristenleider Osama bin Laden wil binnenkort met zijn Engelse echtgenote in Groot-Brittannië leven. De 27-jarige Omar Bin Laden en de bijna dubbel zo oude Jane Felix-Browne (52) hebben bij de Britse ambassade in Kairo een inreisvisum aangevraagd, berichtte de krant Mail on Sunday.

Belga

Het paar heeft intussen een baby van een leenmoeder en wil in het landhuis van Felix-Browne in het graafschap Cheshire in het noordwesten van Engeland gaan wonen.

Volgens de krant heeft Omar Bin Laden vroeger in een kamp van het terreurnetwerk al-Qaida een opleiding gekregen, maar wendde zich later van het terrorisme af. Hij wil zich samen met zijn vrouw als vredesactivist vestigen. Voor hij naar Groot-Brittannië mag komen, moet hij eerst bewijzen dat hij daadwerkelijk uit een vorig huwelijk gescheiden is en wettelijk met de Britse getrouwd is.

Eind vorig jaar had het in Egypte levende echtpaar nog een scheiding overwogen, omdat de familie van Omar Bin Laden in Saoedi-Arabië tegen diens huwelijk met de Engelse was. "Ik was er niet op voorbereid dat mijn man kon omgebracht worden", zei Jane Felixe-Browne toen aan de pers.

Volgens krantenberichten in Londen leerde Felix-Browne, die reeds vijfmaal eerder was getrouwd en reeds grootmoeder is, haar jongeman in september 2006 bij een bezoek aan de piramides in de buurt van Kairo kennen. Haar naam is inmiddels in Zaina Al Sabah Bin Laden veranderd. Echtgenoot Omar zou de vierde oudste van de meer dan tien zonen van al-Qaida-leider Osama bin Laden zijn. Hij heeft sinds meer dan zes jaar geen contact meer met zijn vader.