Dirk Van Mechelen topkandidaat Antwerps lijsttrekkerschap 2009

Vlaams minister van Begroting Dirk Van Mechelen (Open Vld) is de topkandidaat om de Antwerpse lijst te trekken bij de Vlaamse verkiezingen van 2009. Dat zei Antwerps Open Vld-schepen Ludo Van Campenhout op de nieuwjaarsreceptie van de Antwerpse liberalen.

Belga

Volgens Van Campenhout is er niemand meer geschikt om de Antwerpse lijst te trekken en Open Vld opnieuw de verkiezingen te laten winnen, dan minister Van Mechelen.

Tijdens de nieuwjaarsdrink werd traditioneel iedereen uitgebreid bewierookt. De Antwerpse Open Vld-kopstukken werden geprezen voor hun beleid en hun werk voor de stad en de provincie Antwerpen. Dirk Van Mechelen werd bedankt voor zijn uitstekend begrotingsbeleid en zijn maatregel om per inwoner van een gemeente of stad 100 euro schuld kwijt te schelden.

Van Campenhout benadrukte wel dat de investeringen in Antwerpen nu niet mogen stoppen, net nu er belangrijke projecten zoals het Masterplan en het nieuwe voetbalstadion op til staan.

Dirk Van Mechelen stelde hem gerust en gaf een uitgebreide bloemlezing van zijn beleidssuccessen. Hij kondigde ook aan dat de werken aan de Noorderlaanbrug, die de noordrand van Antwerpen met de binnenstad verbindt, voor veel verkeershinder zullen zorgen. De bouwvergunning voor dat laatste project is net goedgekeurd en kondigt drastische maatregelen aan. Volgens het voorstel van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) zou men van een naar twee afzonderlijke bruggen gaan.

Van Mechelen beloofde ook om Antwerpen vanuit de Vlaamse regering te blijven steunen en gaf impliciet toe dat hij het aangeboden lijsttrekkerschap met plezier zal aanvaarden.