Bokser 'Sugar' Jackson behoudt Europese titel

'Sugar' Jackson Osei Bonsu blijft Europees kampioen bij de weltergewichten (-66,678kg). In Antwerpen versloeg onze 26-jarige landgenoot zijn Franse uitdager Brice Faradji op punten. De kamprechters waren unaniem: 118-109, 116-111 en 115-113.

Belga

Een tot in de nok met 5000 toeschouwers gevulde Lotto-Arena schreeuwde 'Sugar' Jackson Osei Bonsu naar de overwinning. Maar het was de Fransman van Egyptische origine die de eerste rake klappen uitdeelde. Jackson pareerde gepast.

In de tweede ronde trok de Belg meteen in de aanval en bracht hij de 32-jarige Faradji een eerste keer aan het wankelen. De Fransman herpakte zich en mocht de derde ronde zelfs afsluiten met een licht voordeel.

Op het einde van de vijfde ronde ging Faradji even door de knieën en een ronde later kreeg hij het heel lastig na enkele rake klappen van 'Sugar' Jackson. Die bleef zijn tegenstander bestoken, maar miste teveel zijn doel. In de negende ronde haalde Faradji zwaar uit met zijn linker. Van dan af gaf Jackson een vermoeide indruk. Toch bleef hij in de aanval gaan, maar zijn slagen kwamen nooit echt goed aan.

Na twaalf rondes gaven de kamprechters het voordeel aan de thuisbokser. Die bedankte God en het publiek.

Onze landgenoot heeft nu 27 overwinningen, waarvan 23 voor de limiet, en 1 nederlaag op zijn palmares staan. Voor Faradji was het de eerste nederlaag sinds 2005. Hij won 25 van zijn 34 profkampen.

Jackson veroverde de Europese titel op 25 februari 2007 in Elancourt, nabij Parijs, met KO in de achtste ronde tegen de Fransman Nordine Mouchi. Zaterdag zette hij hem voor de derde keer op het spel. Eerder verdedigde hij hem met succes op 9 juni in Antwerpen met KO in de 12e ronde tegen de Italiaan Cristian de Martinis en op 27 december in Les Mazures met KO in de 3e ronde tegen Mouchi.