Saunier Duval trekt de kaart van de jeugd

De Spaanse wielerformatie Saunier Duval trekt in 2008 voluit de kaart van de jeugd. Van de 26 renners zijn er 9 jonger dan 24.

Belga

De Italiaan Gilberto Simoni (36 jaar), de Brit David Millar (30) en de Spanjaarden Francisco Ventoso (25) en Koldo Gil (29) zochten andere oorden op. De Italianen Eros Capecchi (21) en Ermanno Capelli (22) werden nieuw aangeworven om hun landgenoot Riccardo Ricco bij te staan. De 24-jarige Ricco, een revelatie van vorig seizoen, wordt de kopman voor 2008. Zijn hoofddoel is de Giro, waarin hij vorig jaar al als zesde eindigde.

"Ik denk echt dat we een betere ploeg hebben dan vorig jaar", verklaarde sportdirecteur Joxean Fernandez Matxin zaterdag op de voorstelling in Grenada. "Met minder grote namen, maar een homogener geheel. Renners als Millar, Simoni en Ventoso waren belangrijk, maar we hebben vertrouwen in de jeugd. Zij hebben kunnen groeien in de schaduw van hun kopmannen. Ik ben ervan overtuigd dat er enkele sterren voor de toekomst bij zitten."

De Spanjaard Iban Mayo maakt ook nog deel uit van het team, maar hij is voorlopig geschorst tot het beroep van de Internationale Wielerunie UCI tegen zijn vrijspraak door de Spaanse federatie in een dopingzaak behandeld is.