Kenza gokt op Eurosong

Mag een Mechelse schone straks de Belgische kleuren verdedigen tijdens het Eurovisiesongfestival in de Servische hoofdstad Belgrado? Voor minder gaat de 31-jarige Kenza El Khanf in elk geval niet. “Muziek is alles voor mij. Het is mijn leven”, zegt ze.

Tussen alle bekende Vlamingen is Kenza een frisse verschijning in de finale die de VRT organiseert. Uit 450 inzendingen is ze als volslagen onbekende artieste een van de twintig geselecteerden, wat op zich al een mooie prestatie is. Maar Kenza wil meer.

“In Belgrado op het podium staan, zou voor mij als echte maneblusser een hele eer zijn. Al moet ik zeggen dat wedstrijden niet zo aan mij besteed zijn. Ik was daar hard tegen. Daarom heb ik de boot zo lang mogelijk afgehouden, maar Eurosong is natuurlijk iets apart”, vertelt de zangeres. “Bovendien zijn wedstrijden de enige kans om je ding te doen.”

Dat Kenza zich inschreef, is louter toeval. “Ik was eigenlijk bezig met een casting voor een project van de Ketnetband”, verklapt ze. Muziek is voor Kenza een grote passie. Al van kindsbeen af was ze ermee bezig.

“Als elfjarig meisje gaf ik als Whitney Houston mijn eerste liveoptreden voor leerkrachten en klasgenootjes. Dat was in de Maurits Sabbeschool.”

Vandaag legt Kenza zich vooral toe op pop en R&B. “De Pussycat Dolls en Beyoncé zijn mijn grote voorbeelden.” Voor Eurosong brengt ze begin februari op Eén een Engelstalig nummer: Breaking all the rules. “Het nummer straalt echte girlpower uit. Zelf heb ik trouwens vijf zussen en een broer. Samen met mijn vrienden en andere familieleden behoren ze tot mijn grootste supporters”, zegt Kenza nog. De komende weken bereidt ze zich voor op een slopende periode. “Met alle repetities en het leggen van contacten wordt het zwaar”, beseft ze. Al is promotiewerk haar niet vreemd. “Ik werk geregeld als hostess en nu zal ik dus voor mezelf reclame moeten maken”, lacht de jonge vrouw. “Al wil ik dat in de eerste plaats doen met een goede stem en een sterke act. Daarvoor krijg ik hulp van vier danseressen”, besluit Kenza.

Sven VAN HAEZENDONCK

www.kenzamusic.be

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio