Belgische handballers verliezen van Italië

In Herstal hebben de Belgische mannen woensdag ook hun derde kwalificatiewedstrijd om deelname aan het WK handbal 2008 verloren. Tegen Italië werd het 23-25. Ook bij de rust stonden onze landgenoten al twee punten in het krijt (9-11).

Belga

De Belgen waren na twee nederlagen tegen Zwitserland al zeker van de uitschakeling. Zondag spelen ze hun laatste wedstrijd in Italië.

In de eerste helft konden de Belgen gelijke tred houden met de Italianen, maar kort na rust plaatsten die een 0-5 tussenspurt. De Belgen waren zo vrijwel een volledige periode op achtervolgen aangewezen. Ze kwamen ook nog terug tot 21-22, op drie minuten van het einde, maar misten dan de koelbloedigheid om het af te maken. Ze gingen overhaast te werk en lieten zo enkele open kansen onbenut.

Jelle Tack (4), Pieter Claesen (4), Dirk Claessens (2), Kristof Van Wesemael (3), David L'Hoest (3), Kevin Jacobs (2), Thomas Cauwenberghs (2) en Tim Habraken (3) scoorden voor België. Bram De wit moest nog voor rust met een te hoge foutenlast aan de kant blijven. Bij de Italianen was Alessandro Tarafino met zes doelpunten de topscorer.