Post gooit reclamedrukwerk handelaar bij oud papier

De Post start een intern onderzoek nadat een handelaar uit Putte een klacht indiende tegen het postverdeelcentrum in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Volgens de man werd reclamedrukwerk door een postbeambte in een container voor oud papier geworpen. Dat melden de regionale zender RTV en VTM.

Belga

Dirk Hoeben bracht vandaag/woensdag reclamedrukwerk voor zijn matrassenzaak Salus Slaapcomfort naar het postverdeelcentrum om dat volgende week te laten bedelen. Groot was zijn verbazing toen hij folders die hij een week eerder had gebracht in een container met oud papier aantrof. Volgens de man ging het niet om overschotten. "Het was niet zomaar een of twee folders. Het gaat maar om meer dan 3.500 stuks", zegt Hoeben. De handelaar riep er meteen een gerechtsdeurwaarder bij om de feiten te laten vaststellen. "Ik ben niet alleen het geld voor mijn folders kwijt, maar ook voor de bedeling en de potentiële klanten die ik hierdoor gemist heb."

De Post tilt zwaar aan de feiten. "Wij zijn verbolgen. Als we de dader vinden, dan krijgt die de zwaarste sanctie die er bestaat. Dit is een heel zwaar vergrijp. Wie post weggooit, gooit zijn job weg", spreekt woordvoerder Fred Lens klare taal. Morgen/donderdag start De Post met een intern onderzoek.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio