"er gebeurt wél iets voor kleuterscholen" zegt Vandenbroucke

Heel wat scholen voelen wel degelijk iets van de maatregelen die ervoor moeten zorgen dat meer kleuters in kleinere klassen zitten. Dat zei onderwijsminister Frank Vandenbroucke (sp.a) woensdag in het Vlaams parlement.

Belga

Maandag was het instapdag in de kleuterklasjes en de overvolle kleuterklassen kwamen opnieuw in het nieuws. De werkgroep Kleuterscholen stelde voor om klassen vanaf 26 leerlingen te splitsten.

In het Vlaams parlement was hierover woensdag een debat. Jef Tavernier (Groen! ), die woensdag even zelf kleuterleider speelde, stelde voor om de lestijdentabellen aan te passen en elke kleuter voor één leerling te laten meetellen. Nu wordt er rekening gehouden met een coëfficiënt van 0,8.

Minister Vandenbroucke erkent dat er grote noden zijn, maar benadrukt dat er maatregelen genomen zijn. Daardoor zijn 300 voltijdse mensen extra aan de slag, in het oude systeem zouden dat er een pak minder geweest zijn. "Dan zouden 34 scholen iets gevoeld hebben, nu zijn dat er 359", zei hij. Er gebeurt dus wel iets", zei de minister, die benadrukte dat er keuze moeten worden gemaakt. "De bomen groeien niet tot in de hemel", zei hij