Situatie ziekenhuizen lichtjes verbeterd in Antwerpen

De situatie in de Antwerpse ziekenhuizen is woensdag lichtjes verbeterd ten opzichte van dinsdag. Toch blijven de ziekenhuizen ook woensdag met een hogere bezettingsgraad als normaal kampen.

Belga

Zo zijn in het UZA in Edegem ongeveer de helft van de extra bedden die dinsdag werden voorzien woensdag bezet. En ook de ziekenhuizen van het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) blijven goed gevuld.

"Toch zijn er in het arrondissement Antwerpen nog een aantal bedden vrij. In het arrondissement Turnhout is de situatie het meest kritiek", zegt Renée Willems, woordvoerster van ZNA.

"In het arrondissement Antwerpen waren er woensdag omstreeks 17 uur nog negen bedden vrij op de intensieve zorgen. In een normale situatie zijn er dat 15", legt Willems uit.

De hoge bezettingsgraad heeft niet alleen te maken met de epidemie van luchtwegeninfecties. Volgens dokter Luc Beaucourt van het UZA in Edegem treden er ook andere pathologieën op waardoor er een globale verzadiging optreedt.

Dinsdag werden er 15 extra bedden geïnstalleerd in het UZA. Daarvan is woensdag ongeveer de helft bezet. "Extra maatregelen om de toevloed van patiënten het hoofd te bieden, zijn dus voorlopig niet nodig", aldus Tom Meulenbergs, woordvoerder van het UZA. Bovendien verwachten ze in het UZA dat de toevloed naar het weekend toe zal afzwakken.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio