België klopt Polen op toernooi St-Petersburg -18

België heeft woensdag zijn derde wedstrijd op het internationaal voetbaltoernooi voor spelers onder 18 jaar in het Russische Sint-Petersburg gewonnen. De jonge Duivels van coach Marc Van Geersom haalden het in groep B met 3-1 van Polen. Zaterdag gingen ze met 1-0 onderuit tegen Turkije, maandag versloegen ze Oekraïne met 1-0.

Belga

Tegen Polen kwam België vlak voor rust op een 2-0 voorsprong, dankzij treffers van Richard Maciel Sousa Campos (42e) en Dimitri Daeseleire (44e). Polen maakte in de 73e minuut de aansluitingstreffer, maar Kevin Kis legde in de 90e minuut de 3-1 eindcijfers vast.

"Het was een moeilijke wedstrijd", gaf coach Van Geersom toe. "Ik moet toegeven dat het geluk vandaag onze kant koos. We maakten twee doelpunten snel na mekaar en dat maakte het onze tegenstander niet makkelijk. Daarna probeerden we onze voorsprong te behouden, maar makkelijk was dat niet", aldus Van Geersom.

België eindigt zo als eerste in groep B en speelt de halve finales. In groep A spelen Rusland, Slovakije, Finland en Wit-Rusland.