Jobeisen hinderen privéleven van zes op tien werknemers

Zes op de tien werknemers in Vlaanderen vinden de eisen van hun job (soms) hinderlijk voor hun gezinsleven. Eén op de drie vindt anderzijds dat de eisen van het gezinsleven het beroepsleven hinderen. Dat blijkt uit een studie van het Steunpunt Gelijkekansenbeleid van de UHasselt gebaseerd op een bevraging in 2005. De resultaten staan in het vaktijdschrift Over.Werk.

Belga

Voor 46,1 procent van de ondervraagden is het werk soms hinderlijk voor het gezinsleven, voor 14,1 procent vaak en voor 1,5 procent altijd. Bedienden (64,5 procent) hebben vaker last van een werk-privéconflict dan arbeiders (minder dan 50 procent). Bij zelfstandigen is dat ook meer het geval dan bij werknemers en bij leidinggevenden meer dan bij uitvoerenden.

Vrouwen vinden meer dan mannen dat de eisen van de job hun gezinsleven beïnvloeden, een gevolg van hun grotere verantwoordelijkheid in het gezin. Ook mensen die lange dagen werken, die hun werk mee naar huis moeten nemen om het af te krijgen en die onder zware tijdsdruk of fysieke druk staan op de werkvloer, ervaren een grotere invloed van het werk op de privésfeer.

Situaties waarbij de eisen van het gezinsleven de jobuitoefening hinderen, zijn vaak terug te brengen op het aantal kinderen in een gezin. Hoe meer kinderen een werknemer heeft, hoe groter dit type van conflict. De enige andere variabele die een invloed heeft op dit soort conflicten, is het aantal uren vrije tijd tijdens het weekend. Hoe minder tijd een werknemer tijdens het weekend voor zichzelf heeft, hoe groter dit soort conflict.