Filiaal British Airways gaat vanuit Brussel naar New York vliegen

British Airways richt een nieuw filiaal op, OpenSkies, dat vluchten gaat aanbieden tussen Europa en de VS. BA maakt zo gebruik van het akkoord dat afgesloten werd tussen de VS en de Europese Unie en dat meer concurrentie op trans-Atlantische vluchten toelaat.

Belga

De dochtermaatschappij van BA zal vanaf juni dagelijks vliegen van New York naar Brussel en Parijs. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 757. Later dit jaar komt er nog een tweede toestel bij waarmee naar een andere Europese bestemming kan worden gevlogen. Tegen eind volgend jaar mikt de maatschappij op zes toestellen, alle afkomstig van de BA-vloot.

Filiaal OpenSkies heeft zijn zetel in Groot-Brittannië. Aan het hoofd van de maatschappij komt Dale Moss. De vliegtuigen zullen uitgerust worden met drie klassen: business, premium economy en economy. De liberalisering van het vliegverkeer tussen Europa en de VS treedt vanaf maart in werking. Als gevolg van het akkoord zullen alle Europese luchtvaartmaatschappijen vanaf elke luchthaven in de EU naar de VS kunnen vliegen, en niet enkel meer vanuit hun thuisland. Voor BA betekent het nieuwe filiaal alvast dat het minder afhankelijk wordt van Londen Heathrow, de drukste luchthaven van Europa.