Nieuw distributiecentrum in Bornem geeft 100 mensen werk

VRD, een bedrijf uit Temse dat gespecialiseerd is in opslag en distributie naar doe-het-zelfzaken in België en Luxemburg, gaat een nieuw distributiecentrum bouwen in zijn Antwerpse buurgemeente Bornem.

Belga

Met de komst van de nieuwe afdeling worden ongeveer honderd nieuwe mensen aangetrokken tegen eind dit jaar.

Het nieuwe centrum komt er volgens zaakvoerder Raoul Van Raemdonck omdat VRD in 2008 een groei van 35 procent verwacht, en dat kan de vestiging in Temse niet aan. Van de nieuwe werknemers zouden er dertig al in de loop van maart, als een deel van het nieuwe centrum operationeel wordt, aan de slag moeten zijn.

De nieuwe locatie in Bornem, die zo'n 35.000 m2 magazijn telt en in totaal 8 hectare beslaat, zal alle activiteiten van het doe-het-zelfluik van de onderneming huisvesten. Tegen het bouwverlof van 2008 zou de nieuwe afdeling volledig operationeel moeten zijn. Nu werken in het bedrijf in Temse tachtig mensen. VRD doet aan distributie en is daarnaast ook actief in opslag van goederen, het bewaren van archieven en nationale en internationale containertransporten. Het bedrijf heeft nog een afdeling van 10.000 m2 in Aarlen, dat in de nabije toekomst tien à vijftien mensen tewerk zal stellen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio