Sarkozy in het geheim gehospitaliseerd na scheiding

Drie dagen nadat zijn scheiding bekend raakte, werd de Franse president Nicolas Sarkozy in het geheim opgenomen in een ziekenhuis met een keelabces, zo citeert radio France-Info uit een boek over Sarkozy's ex-vrouw.

Belga

Denis Demonpion, die samen met Laurent Leger het boek "Cecilia: The Hidden Face of the Ex-First Lady" schreef, vertelde aan de zender dat Sarkozy op 21 oktober met hoge koorts en een keelabces naar het militaire ziekenhuis Val-de-Grace in Parijs werd gebracht. Daar onderging hij volgens Demonpion een chirurgische ingreep om de infectie tegen te gaan en kreeg hij door middel van een katheter antibiotica toegediend. Enkele uren na zijn opname mocht de president naar huis.

Nog volgens de auteurs van het boek belde de depressieve Sarkozy naar zijn ex-vrouw, die hem kwam troosten. "Het Franse volk werd op geen enkel moment geïnformeerd over de gezondheidstoestand van hun president", aldus Demonpion.

Tijdens zijn verkiezingscampagne had Sarkozy nochtans beloofd om komaf te maken met de gewoonte van de vorige Franse presidenten om alles aangaande hun gezondheidstoestand geheim te houden. Zo kondigde hij aan elke maand een medische verklaring over zijn gezondheid af te leggen. Van die belofte is echter nog niet veel in huis gekomen, concludeert France-Info.

De woordvoerder van Sarkozy, David Martinon, weigert alle commentaar op het nieuws over de ziekenhuisopname. Het boek "Cecilia: The Hidden Face of the Ex-First Lady", dat gaat over de korte periode van Sarkozy's ex Cecilia als first lady van Frankrijk, wordt vrijdag gepubliceerd.

Bruni woont bij Sarkozy

Ook raakte bekend dat de vriendin van de Franse president Nicolas Sarkozy, model Carla Bruni, naar verluidt al ingetrokken is in het Elysée. Het Italiaanse ex-model woont reeds enige dagen in de officiële residentie van de president, schrijft de Franse krant Le Figaro woensdag.

Bruni heeft er bovendien een eigen muziekstudio gekregen, meldt Le Parisien. Sarkozy heeft dinsdag laten doorschijnen dat hij mogelijk met Carla Bruni in het huwelijksbootje gaat stappen, maar zei ook dat de pers dat waarschijnlijk pas zou vernemen "als het al gebeurd is". De 52-jarige Sarkozy scheidde in oktober van zijn tweede vrouw Cécilia. In december raakte zijn relatie met de 39-jarige Bruni bekend, met wie hij een vakantie in Egypte en Jordanië doorbracht.