Vier vluchtelingen ontsnapt uit gesloten centrum Steenokkerzeel

Dinsdagnacht zijn uit het gesloten opvangcentrum 127bis in Steenokkerzeel vier vluchtelingen ontsnapt. Het gaat om een Albanees, een Egyptenaar, een Marokkaan en een Rus. Dat meldt de lokale politie van Steenokkerzeel. Hun verdwijning werd pas woensdagochtend opgemerkt en de politie heeft voorlopig geen enkel spoor van de ontsnapten.

Belga

Dinsdagavond, bij het laatste appel omstreeks 23.30 uur, waren de vier nog in het centrum aanwezig. Maar toen woensdagochtend een van hen om 5.30 uur gewekt moest worden voor zijn repatriëring, was die samen met de drie anderen verdwenen. De lokale politie van Steenokkerzeel kwam nog ter plaatse maar kon nog enkel de nodige vaststellingen doen en het onderzoek starten.

Waarschijnlijk zijn de vier ontsnapt langs een raam waar ze twee staven uit het traliewerk hadden verwijderd. Hoe ze verder op de loop zijn kunnen gaan, is nog niet duidelijk. Ook het uur van hun ontsnapping en of ze eventueel medewerking van buitenaf hebben gekregen, is nog een vraag. De politie zal de beelden van de bewakingscamera's bestuderen op zoek naar eventuele aanwijzingen.

Voorlopig heeft de politie nog geen enkel spoor naar de vier. Het gesloten centrum 127bis ligt op een paar honderd meter van het treinstation van Nossegem, dat een rechtstreekse verbinding heeft met Brussel.