Bar Internazional sluit de deuren

De rechtbank van koophandel sprak het faillissement uit van Marc Sylverans, de bezieler van Bar Internazional op de Grote Markt in Herentals. Ook de uitbater van café Den Hoeck in Retie legde de boeken neer.

De laatste pinten zijn getapt in de Bar Internazional op de ­Grote Markt in Herentals. Zaakvoerder Marc Sylverans (53) baatte het café sinds half 2003 uit in het pand waar jaren café Den ­Brigand was gevestigd. Sylverans legde de boeken zelf neer. ”Het café is intussen gesloten”, zegt curator Ludwig Peeters. ”De uitbater is in 2007 geconfronteerd met een serieuze terugval in de omzet. Ook de vaste kosten voor het personeel liepen op.” De zaakvoerder zocht nog naar een overnemer, maar dat leverde niets op.

Ook het café Den Hoeck op de Markt in Retie sloot de deuren. Uitbater Alfred Jachnik (45) ging failliet nadat hij ook zelf de boeken had neergelegd. De man had het café nog maar in ja­nuari 2007 overgenomen. Volgens de ex-zaakvoerder swingden de onkosten de pan uit.

Jessica De Herdt (22) uit ­Vorselaar ging ook failliet. Zij was de vorige uitbaatster van café Bierhuis in Vorselaar, maar heeft sinds juni 2007 de zaak verlaten. Ook de vorige uitbater van café ’t Verschil in Hoogstraten ging op de fles.

BVDL

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio