Zakken blijven op trottoir staan

In enkele wijken van Merksem en Berchem bleef een deel van het huishoudelijk afval dinsdag op het trottoir staan. In de Antwerpse binnenstad werd alles wel opgehaald. Omdat Kerstmis en Nieuwjaar dit jaar op een dinsdag vielen, was er de afgelopen twee weken in deze buurten geen gewone afvalophaling. Stadsreiniging kampt nog altijd met defecte vuilniswagens.

Het dreigde sowieso een zware dag te worden voor Stadsreiniging. Naast het inhalen van de achterstand van de afgelopen weken moesten ook de kerstbomen worden opgehaald. Dat laatste objectief werd alvast niet overal bereikt. In enkele wijken in Merksem bleven ook het restafval en het papier/karton liggen. De vuilnismannen en -vrouwen wilden niet overwerken uit ongenoegen over de berichtgeving in Gazet van Antwerpen over hun inzetbaarheid.

In Berchem bleven de blauwe afvalzak en het papier/karton staan. Daar was er vooral een probleem met defecte vuilniswagens. Er is beterschap op komst. In 2006 besliste het stadsbestuur om het wagenpark versneld te vernieuwen. Twee jaar geleden beschikte Stadsreiniging over 106 vuilniswagens. Tegen het einde van dit jaar zijn dat 120. Aan de nieuwe wagens hangt ook een onderhoudscontract. De vuilniswagens zijn zo gesofistikeerd dat het stedelijke voertuigencentrum ze niet kan onderhouden. Het gaat om een investering van 8 miljoen euro. Om het tekort aan vuilniswagens tot dan op te vangen, worden zo’n zes wagens gehuurd.

SVW

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio