Tibotec en Virco verhuizen niet naar Beerse

Tibotec en Virco in Mechelen verhuizen niet naar Beerse. In september werd nog aangekondigd dat de beide farmaceutische bedrijven in het kader van de grondige herstructureringsplannen bij Janssen Pharmaceutica in de Kempen zouden verhuizen. Begin deze week werd teruggekomen op die beslissing, mede onder druk van de ongeveer 550 werknemers.

Belga

In september werd aangekondigd dat bij Janssen Pharmaceutica 688 jobs moesten verdwijnen in het kader van forse besparing bij de Amerikaanse farmareus Johnson&Johnson. Meteen werd ook gemeld dat Tibotec en Virco wegens besparingen tegen 2010 volledig naar Beerse zouden moeten zijn overgebracht.

"Van bij het begin is gezegd dat er een analyse zou volgen. Aanvankelijk was gedacht dat in maart definitief uitsluitsel zou worden gegeven. Er zijn meerdere factoren die de top van het bedrijf hebben doen besluiten om de activiteiten in Mechelen te houden. De rondvraag bij het personeel heeft zeker een rol gespeeld", stelt directeur communicatie Hans Vanavermaete.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio