Kettingen waarschuwen truckers voor te lage brug

In de strijd tegen ongevallen is langs het Albertkanaal in Wijnegem een nieuw ‘verkeersmiddel’ opgedoken. Kettingen tot op een hoogte van twee meter moeten er verhinderen dat vrachtwagens zich op de Vaartdijk - zoals in het verleden al te vaak gebeurde - vastrijden onder de te lage boogbrug van de Houtlaan.

De boogbrug van de Houtlaan heeft een kwalijke reputatie. Het aantal keren dat truckers zich de voorbije jaren op de Vaartdijk langs het Albertkanaal letterlijk vastreden onder de brug, is niet meer te tellen. Hoewel verkeersborden duidelijk de beperkte hoogte van de brug aangaven, verkeken vele vrachtwagenchauffeurs zich op de brug. Boosdoener was vooral de schuinlopende draagbalk onder de brug.

Daarom werd in oktober 2006 de bewuste balk extra gemarkeerd door hem zwart-geel te schilderen. Ook dat mocht niet baten, getuige de vele happen uit en krassen op de balk.

Nu wordt een nieuwe poging ondernomen. Aan weerskanten van de brug werd een L-profiel boven de rijbaan geplaatst. Daaraan hangen kettingen die op hun laagste punt zo’n twee meter hoog hangen. Zo’n systeem kennen we van tolhuisjes en inritten van parkings. Als te hoge vrachtwagens nu de brug naderen, kletsen die kettingen tegen de voorruit. Vermoed (en gehoopt) wordt dat deze ingreep eindelijk zal volstaan om vastgereden trucks te vermijden. Afwachten maar...

Christophe MATTHIJSSENS

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio