Peter Pan staat te koop

Het Mechelse stadsbestuur onderneemt een ultieme poging om zijn speelpleinwerking Peter Pan in Bonheiden te slijten. Aangezien het Bonheidense gemeentebestuur niet diep genoeg in de geldbeugel wil tasten, zet Mechelen het domein in de etalage als permanente kampplaats voor jeugdverenigingen.

Meer dan twintig jaar ving de Mechelse speelpleinwerking Peter Pan op de Peulisbaan in Bonheiden tijdens de zomervakantie kinderen op uit het Mechelse stedelijk onderwijs, maar in 2002 kwam daar een einde aan.

Nadat veiligheidsproblemen Peter Pan in de zomer van 2001 al in de problemen hadden gebracht, sloot Mechelen het domein in 2002 toen het niet voldoende begeleiders voor de werking vond.

Mechelen bood de gebouwen en terreinen aan de gemeente Bonheiden aan, maar die struikelde over de vraagprijs van 310.000 euro. Tot op vandaag heeft Bonheiden dat niet over voor het recreatiedomein. ”Het bedrag van 280.000 euro dat we voor de aankoop ervan de vorige jaren steeds opzij hielden, staat niet meer in onze begroting. Aan goede voorwaarden zijn we eventueel nog wel geïnteresseerd”, stelt de Bonheidense schepen van Patrimonium Julien Stephani.

Vraagprijs

”Een schattingsverslag stelde 310.000 euro als verkoopprijs voor en daar heeft Mechelen zich aan te houden”, zegt waarnemend Mechels burgemeester Koen Anciaux (Open Vld).

Om Peter Pan toch weer een reden van bestaan te geven, heeft het stadsbestuur beslist om het domein als permanente kampplaats in de etalage te zetten. ”Interesse in Peter Pan is er bij Mechelse verenigingen toch niet. Daarom gaan we onder meer bij de nationale leiding van Chiro en scouts naar de interesse voor een overname met dat doel polsen”, bevestigt Koen Anciaux.

Renovatie

”Natuurlijk is een renovatie aan de orde, maar Peter Pan is volgens ons een ideaal domein als permanente kampplaats. Zowel in Wallonië als Vlaanderen worden ze almaar meer geconfronteerd met een tekort aan kampplaatsen, onder meer omdat er minder weiden beschikbaar zijn. Peter Pan heeft niet dezelfde omvang als bijvoorbeeld de Hoge Rielen, maar kan wel dezelfde functie vervullen”, besluit Anciaux.

Jan VAN DE POEL

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio