Unizo Lier waarschuwt voor oorlog met handelaars

Unizo-Lier wil dat het schepencollege met een nieuw plan komt voor de her-aanleg van de Grote Markt. “Het huidige voorstel wordt niet gedragen door de handelaars”, beweert voorzitter Jos Tobback.

“We zeggen al jaren dat voor een vernieuwing van de Grote Markt eerst enkele randvoorwaarden moeten worden verwezenlijkt. De markt is hét knooppunt van de binnenstad. Problemen zoals bereikbaarheid van de randstraten, parkeren, bevoorrading voor de winkels, het kortparkeren voor klanten en de doorstroming van enkele honderden bussen per dag, moeten eerst een aanvaardbare oplossing krijgen voor er veranderingen mogen worden doorgevoerd”, stelt Jos Tobback.

“Dat de Commerciële Raad vanuit economisch standpunt het huidige plan voor de Markt heeft afgekeurd, is niet verwonderlijk. Maar ook de Gecoro, de adviesraad voor ruimtelijke ordening, gaf een negatief advies. Er moet dus een nieuw plan worden voorgelegd. Unizo wil meewerken om een praktische oplossing op termijn uit te werken”, aldus voorzitter Tobback.

“Als het stadsbestuur toch zou beslissen om het verkeer botweg door te knippen op de Grote Markt, betekent dat het startschot voor een regelrechte oorlog met de handelaars. Het zou een strijd worden die niemand kan winnen. De handelaars zouden van dag 1 al direct inkomstenverlies lijden. Dit zal ook onvermijdelijk leiden tot ongeziene politieke spanningen die politieke slachtoffers zouden eisen. Bovendien mijden de toeristen een oorlogsgebied”, benadrukt Jos Tobback.

CVRMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio