Dessel wil kermissen nieuw leven inblazen

Het gemeentebestuur van Dessel verlaagt in 2008 de plaatsrechten voor foorkramers. De gemeente hoopt de slabakkende kermissen met de maatregel nieuw leven in te blazen.

BR> Foorkramers betalen een belasting per vierkante meter voor het innemen van openbaar domein tijdens kermissen. Het gemeentebestuur van Dessel legt de retributie voor 2008 vast op 80 eurocent per vierkante meter voor de eerste 140 vierkante meter. Boven dat aantal meters betaalt de foorkramer

50 eurocent per vierkante meter bij.

”Dit is een kleine verlaging in vergelijking met het jaar voordien. De kermissen in ­Dessel doen het niet zo goed. We willen de kermissen met deze maatregel stimuleren. We hopen met de foorkramers af te spreken dat ze in ruil verminderde prijzen vragen”, zegt schepen van Financiën Erik Gys (N-VA).

Oppositiepartijen CD&V en D’82 gingen tijdens de gemeenteraad niet akkoord met de maatregel. ”Dit is een cadeau aan de foorkramers. Voor de Desselaar staat daar niets tegenover. We weten uit de vorige legislatuur dat met deze mensen moeilijk afspraken te maken zijn”, zegt Michel Meeus (CD&V).

Erik Gys beloofde de nieuwe maatregel na een jaar te evalueren. De jaarmarkt van ­Dessel krijgt het sowieso zwaar. Het evenement valt volgens burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) begin maart samen met de jaarmarkt van Mol. Dit is de eerste grote jaarmarkt in de Kempen.

WVdB

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio