De Bastiaen onder vuur voor sluitingsuur

Jef Verbiest, de zaakvoerder van herberg De Bastiaen in Olen, riskeert een fikse boete voor het niet naleven van het sluitingsuur. De man ligt ook al een tijdje in de clinch met Olens burgemeester Marcel Bellens (CD&V).

Jef Verbiest, de bekende uit­bater van taverne De Bastiaen op de hoek van de Geelseweg en de Sint-Sebastiaanstraat in Olen, moet zijn café om 1u ’s nachts sluiten. Op 26 november 2006 stelde de politie vast dat om 2.10u nog vier personen aan de toog zaten. De agenten maakten een proces-verbaal op. De zaak belandde bij de correctionele rechtbank in Turnhout.

”De beklaagde kent het klappen van de zweep”, zei openbaar aanklager Bart Van der Veken. ”Hij heeft een minnelijke schikking van 500 euro niet betaald. Ik vraag een geldboete.”

Jef Verbiest ligt sinds de opening van het café in de clinch met enkele buurtbewoners en met burgemeester Marcel Bellens.

”De hele zaak is een uitloper van een vete tussen mijn cliënt en de burgemeester”, zei meester Paul Benijts, de raadsman van Jef ­Verbiest. ”Sinds de opening regent het klachten. De burgemeester heeft mij zelfs opgebeld en me aangemaand om Verbiest niet te verdedigen.”

Volgens de verdediging was het café tijdens de controle wel gesloten. Aan de toog zaten enkele personeelsleden. ”Tijdens de laatste oudejaarsnacht heb ik 165 mensen aan de deur moeten zetten om 1u omdat we moesten sluiten. Het jaar voordien mocht ik de zaak wel langer openhouden”, reageert Jef Verbiest.

Burgemeester Marcel Bellens wijst op de reglementering. ”De bestendige deputatie heeft een vergunning onder voorwaarden voor De Bastiaen afgeleverd”, reageert de burgemeester. ”Ik kan als burgemeester geen afwijking toelaten.”

De rechtbank velt een vonnis op 5 februari.

BVDL

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio