Mol opent jacht op graffitispuiters

De politie van de zone Balen-Dessel-Mol zet alle mogelijke middelen in om graffitispuiters te pakken. De politie en het gemeentebestuur stelden de laatste weken een opstoot van vandalisme met graffiti vast.

BR> De politie kreeg de afgelopen dagen een vijftiental meldingen van graffiti binnen. De meeste meldingen kwamen vanuit het centrum en deel­gemeenten Achterbos en ­Gompel. De ongewenste verfspuiterij is onder andere te vinden op een nieuwe rotonde in Mol-­Achterbos, op de muur van de pastorij achter de Sint-Pieter en Pauwelkerk in het centrum en op een appartementsgebouw in de Statiestraat.

De politie roept inwoners op om melding te maken van ieder voorval. Inspecteurs maken van elk voorval een proces verbaal op. Ze vragen bewoners ook om verdachte handelingen zo snel mogelijk te melden. De graffitispuiters zijn volgens de politie vooral ’s nachts aan het werk.

”De politiezone Balen-Dessel-Mol zet alle mogelijke middelen in om de daders te vatten. Alle politiepatrouilles en wijkagenten zijn gebrieft om doelgerichte informatie te verzamelen. We onderzoeken verschillende sporen”, zegt korpschef Roger Mol.

Dure zaak

De politie waarschuwt vandalen voor het kostenplaatje. ”Naast de eventuele gerechtelijke boete bij een veroordeling, draaien de daders ook op voor de reinigingskosten.”

Ieder slachtoffer krijgt de kans om zich burgerlijke partij te stellen en een schadevergoeding te eisen. Het gemeentebestuur stelt zich burgerlijke partij voor de beschadigingen op gemeentelijk openbaar domein.

Dat het verwijderen van graffiti een dure zaak is, bewijzen ze bij warenhuis Super GB in de Statiestraat. Ook daar is graffiti aangetroffen. ”Een offerte voor het laten reinigen van vijf vierkante meter loopt snel op tot 300 euro. Op een deur een deklaag laten aanbrengen zodat graffiti makkelijker te verwijderen is, kost al snel 500 euro. Wij laten het goedje snel reinigen omdat het de winkel geen goed imago bezorgt”, zegt winkelverantwoordelijke Greet Moonen.

Willy VAN DEN BERGH

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio