Veiling behaalde recordomzet

De veiling van Hoogstraten realiseerde in 2007 een omzet van 117,5 miljoen euro. Dat is 8,5 procent meer dan vorig jaar en ruim 15 procent meer dan in 2005. De hoge omzet zorgt ervoor dat 2007 een nieuw recordjaar is. Het vorige record werd in 2003 gerealiseerd.

Aardbeien nemen in Hoogstraten precies de helft van de omzet voor hun rekening. Het zwakke voorjaar werd in de zomer en het najaar gevolgd door een betere prijsvorming en constante aanvoer. Tomaten, komkommer en paprika hadden een matig tot goed prijsjaar. Ook hier was de tweede jaarhelft beter.

”Het record wordt ook gerealiseerd door de twee gastveilingen Profruco (Sint-­Niklaas) en CLTV Zundert (Nederland)”, zegt directeur Gaston Opdecamp. “Zij zien elk apart hun omzet toenemen. In 2008 willen Veiling Hoogstraten en In-Co (het samenwerkingsverband tussen de veilingen van Sint-Niklaas, Zundert en Hoogstraten, red.) zich blijven inzetten voor een constant hoge kwaliteit. Ook willen we nieuwe variëteiten in de aardbeien introduceren en de specialiteiten bij paprika en tomaten voortzetten.”

“2008 wordt voor Hoogstraten een feestjaar. Precies 75 jaar geleden werd de veiling opgericht. Dat laten we zeker niet ongemerkt voorbijgaan.”

AO

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio