Ravels overlegt over fietspad

De gemeenteraad heeft haar voorlopige goedkeuring gegeven over het rooilijn- en onteigeningsplan voor de aanleg van een fietspad tussen Arendonk en Ravels-Eel. Er wordt nu een openbaar onderzoek ingesteld, maar buurtbewoners lieten al weten bezwaren in te dienen tegen het plan.

BR> De aanleg van het langverwachte fietspad langs de Arendonksesteenweg staat gepland voor 2009. Al jaren klagen de buurtbewoners over de onveilige situatie, want de gewestweg heeft geen fietspad, geen oversteekplaatsen en veel bestuurders rijden er te hard. Vanaf het kanaal in Arendonk wordt er aan de rechterzijde van de baan richting Ravels-Eel een vrijliggend fietspad van 2,5 meter breed aangelegd.

”Enkele maanden geleden organiseerden we een informatievergadering”, zegt schepen van Openbare Werken Jos Coppens (CD&V). ”Toen hebben we een deel van de plannen openbaar gemaakt. Nadien lieten buurtbewoners aan het gemeentebestuur weten dat zij tijdens het openbaar onderzoek een bezwaar zullen indienen tegen het huidige plan. Ze vinden dat er te veel grond van hun voortuinen wordt ont­eigend. Daarom bekijken wij nu al samen met die buurtbewoners en met de inge­nieurs andere mogelijke tracés.”

Een alternatief plan zou in dat geval opnieuw worden voorgelegd aan het Agentschap Wegen en Verkeer en aan de gemeenteraad.

KaVB

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio