Dieven plunderen damesploeg

Damesvoetbalclub VC Moldavo heeft voor de derde keer in vier maanden tijd inbrekers op bezoek gekregen in de kantine in de Olmensebaan in Balen-Rosselaar. De dieven gingen zowaar met een wasmachine en een droogkast aan de haal.

VC Moldavo vond dit seizoen een nieuw onderkomen aan de jeugdterreinen van RH Sportief in Rosselaar. Moldavo doet het sportief uitstekend met een eerste plaats in eerste provinciale, maar extra-sportief loopt het minder. Inbrekers maakten de ploeg tijdens drie inbraken in vier maanden ongeveer 2.500 euro aan spullen armer.

”De eerste inbraak vond in september plaats. De dieven gingen toen aan de haal met drank. Intussen lieten we de voorraadplaats voor drank uitrusten met een metalen hek.”

“Drie weken geleden verdwenen een gloednieuwe dampkap en een muziekinstallatie. Nu gingen de dieven zowaar met een wasmachine en een droogkast aan de haal. Je zou denken dat iemand zijn huis probeert uit te rusten met onze spullen”, reageert Cois Claes. Ook het karretje om drank mee naar de toog te rijden verdween. Het is vermoedelijk gebruikt om de zware wasmachine en de droogkast te verrijden.

Truitjes

”Een mens vraagt zich af wat die dief met die spullen gaat doen. Het moet toch iemand geweest zijn die het reilen en zeilen in deze kantine kent. Onze meisjes gaan met vuile truitjes moeten voetballen”, zegt Cois nog.

De dief haalde ook nog kasten in de kantine open, maar daaruit verdween niets. De inbreker forceerde de voordeur. De diefstal gebeurde vermoedelijk al in het weekend.

RH Sportief bewaart zelf geen waardevolle spullen meer in de kantine. ”Voor ons is het van 2004 geleden dat we hier nog nadeel na een inbraak hadden, maar in het seizoen 2003-2004 kregen we met zeven inbraken te maken”, vertelt Jef Convens van RH Sportief.

Willy VAN DEN BERGH, Alex KESTENS

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio