Lokeren naar burgerlijke rechtbank

Voetbaleersteklasser Sporting Lokeren is niet akkoord met de beslissing van het sportcomité van de Belgische Voetbalbond (KBVB) en stapt naar de burgerlijke rechtbank in Brussel.

Belga

Dinsdag spreekt een rechter in kort geding zich uit in de zaak. Eerder op de dag besliste het sportcomité in evocatie dat de uitslag van het bekerduel tussen Lokeren en tweedeklasser Waasland 0-5 bleef.

Lokeren had de partij met 1-0 gewonnen, maar die overwinning werd omgezet in een 0-5 nederlaag omdat de club te weinig spelers op het wedstrijdblad zette die in België opgeleid zijn.

"Wij volgen de visie van onze advocaten en stappen naar de rechtbank", verklaarde Roger Lambrecht, de voorzitter van Lokeren. "Er zitten teveel hiaten in deze hele affaire. Bovendien is de straf niet in verhouding met het zogenaamde misdrijf. Logisch dat wij hiertegen protesteren. Ik hoop dat de rechter in Brussel beslist dat wij gelijk krijgen", stelde Lambrecht.

Zo neemt Waasland en niet Lokeren het zaterdag in de achtste finales van de Beker van België in het Constant Vanden Stockstadion op tegen landskampioen Anderlecht.