Straks nieuw op uw bord: Rode spruitjes

Rode spruitjes zouden het einde kunnen inluiden van de kinderhaat tegen spruitjes. Een Nederlands bedrijf heeft rode spruitjes ontwikkeld die niet alleen van kleur verschillen met de gekende/gehate groene, maar ook minder bitter zouden smaken.

ghouben

"Kinderen lusten niet graag spruitjes doordat ze een afkeer hebben van bittere smaken. Met onze nieuwe, 100 procent natuurlijke soort, is dat verleden tijd. Onze rode spruitjes smaken zoeter en minder bitter. En ze bevatten evenveel voedingsstoffen bevatten als de groene," verklaart woordvoerder Marc Smetryns. De spruitjes zijn in Nederland al verkrijgbaar. Ons land zou ten minste moeten wachten tot 2010.

De reacties van experts zijn gemengd. Voedingsexpert Patrick Mullie is voor, gezondheidspsychologe Audrey Eertmans is tegen. "Kinderen eten te weinig fruit en groenten," klinkt het bij Mullie. Elk initiatief dat kinderen méér groenten doet eten, juicht hij toe. "Als je van kleinsaf niets leer eten, kan dat later voor problemen zorgen", klinkt het sceptisch bij Eertmans. "Kinderspruitjes, kinderwortelen, kinderbananen¿ is dat de juiste manier om kinderen fruit en groenten te leren eten? Leer ze toch omgaan met de natuurlijke smaak van groenten en fruit."