Opnieuw meer bezoekers voor Antwerpse eindejaarsfeesten

Feest in 't Stad, de verzamelnaam voor de eindejaarsfeesten van de stad Antwerpen, kende dit jaar opnieuw een stijging van het aantal bezoekers.

Belga

De stad maakte de voorlopige bezoekerscijfers maandag bekend. De ijspiste op de Antwerpse Grote Markt kende de grootste groei. Met 32.019 schaatsers steeg de opkomst daar met 18,04 pct. Op 16 en 23 december waren er recordopkomsten. Volgens de Stad Antwerpen ligt dat vooral aan het goede weer en de koopzondagen. Ook het aangrenzende chaletdorp en de kerstmarkt op de Groenplaats waren voltreffers met respectievelijk 150.000 en 75.000 bezoekers.

Het succes heeft ook een keerzijde. Regelmatig waren er schermutselingen en vechtpartijen op en rond de Antwerpse feestpleinen. De Stad vervroegde daarom al na enkele dagen het sluitingsuur van de jeneverkraampjes tot middernacht in een poging om de rust te bewaren.

Vanaf dinsdag zal het stadsbestuur samen met de politie en de standhouders de voorbije editie evalueren en bekijken hoe de onregelmatigheden volgend jaar vermeden kunnen worden.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio