LDD krijgt in 2009 Franstalige zusterpartij "de bon sens"

Jean-Marie Dedecker gaat zelf niet veel tijd steken in de oprichting van een Franstalige LDD-partij.

Belga

Dat verduidelijkt hij in een gesprek met Actua-TV. LDD kan volgens hem in het zuiden van het land staan voor "les Libéraux pour la Démocratie Directe" (de Liberalen voor Directe Democratie). De nieuwe partij zal vertrekken vanuit hetzelfde programma "de bon sens" (gezond verstand) van LDD.

Dedecker wil de oprichting van een Franstalige zusterpartij overlaten aan een groep van Franstalige gemotiveerde mensen die een eigen partij willen oprichten op basis van het sociaal-economisch programma van LDD en gekoppeld aan de ambitie om Wallonië meer zelfstandigheid te geven en een eigen economische koers te laten varen.

Het zijn volgens het kamerlid zowel bedrijfsleiders, politici, als gewone mensen die aandringen op de oprichting van een Franstalige LDD. Lijst Dedecker wil op die manier een ideologische partner vinden over de taalgrens, om samen de problemen van alle Belgen aan te pakken.

. Communautair zal de Franstalige LDD ook pleiten voor een maximale autonomie van de deelstaten, zowel van Wallonië als van Vlaanderen.

Volgens Dedecker krijgt LDD nu al zoveel vragen vanuit Franstalig België dat ze er van overtuigd is dat er ook daar een ruim potentieel voorhanden is. De partij moet klaar staan tegen de regionale en Europese verkiezingen van 2009, luidt het nog.