Bewoonster praat gewapende dief om

De bewoonster van een huis in Lubbeek is er zaterdagavond in geslaagd een gewapende dief zo ver te krijgen dat hij zich liet oppakken door de politie.

Belga

De man gaf zijn identiteitskaart en gsm-nummer zodat de agenten hem thuis konden komen arresteren. Hij is aangehouden, zo meldt het Leuvense parket. De inbreker, de 24-jarige Guillaume B. uit Gingelom, was zaterdagavond een woning op de Grotendries in Lubbeek binnengedrongen. Daarvoor had hij een raam ingeslagen, maar bij het binnendringen had hij zich verwond aan het been.

Eerst vroeg hij de bewoonster om verzorging, maar dan bedreigde hij haar met een vuurwapen en eiste hij de autosleutels. Omdat hij die naar zijn zin niet snel genoeg kreeg, sloeg hij de inboedel kort en klein.

De bewoonster bleef er kalm bij en praatte op de inbreker in. Die liet zich uiteindelijk overhalen om zich te laten verzorgen en de autosleutels weer af te geven. Bovendien gaf hij zijn identiteitskaart en gsm-nummer. De bewoonster noteerde zijn gegevens en nummerplaat en belde na zijn vertrek de politie. Die kon Guillaume B. thuis oppakken.