Regularisatie: 40 manifestanten vragen PS woord te houden

Een veertigtal militanten die opkomen voor mensen zonder papieren hebben maandag betoogd voor de gebouwen van de Parti Socialiste.

Belga

Daar was het partijbureau bijeengekomen. De manifestanten hebben de PS eraan herinnerd dat de partij een oplossing van het regularisatiedossier voor mensen zonder papieren als voorwaarde stelde om in een regering te stappen. Een delegatie van betogers werd in naam van de PS ontvangen door minister van Maatschappelijke Integratie Christian Dupont. Volgens de minister komt de regularisatiekwestie op de onderhandelingstafel bij de vorming van een definitieve regering. Dupont herhaalde dat de PS zal blijven pleiten voor de regularisatie van de mensen zonder papieren op basis van objectieve en precieze criteria.

De betoging kwam er op vraag van de Coordination nationale des Sans-papiers (CNSL), een nationale organisatie voor mensen zonder papieren die op 17 december werd opgericht. De organisatie groepeert verschillende bewegingen die opkomen voor de rechten van mensen zonder papieren.