Nys wint in Otegem

Kersvers Belgisch kampioen Sven Nys heeft maandag de internationale veldrit in Otegem gewonnen.

Belga

Hij zegevierde voor Jan Verstraeten en Klaas Vantornout, die de titel van West-Vlaams kampioen op zijn naam schrijft. Nys haalde het na een solo, die hij net over halfkoers opzette, van Jan Verstraeten en Klaas Vantornout. Vantornout is met zijn derde plaats meteen ook de kampioen van West-Vlaanderen. Sven Nys vestigde opnieuw een record. Nooit eerder won een Belgische kampioen deze veldrit die ook wel de 'herkansing van het BK' genoemd wordt.

Al vrij vroeg vormde zich een omvangrijke kopgroep. Daarbij zaten Sven Nys, Dieter Vanthourenhout, Klaas Vantornout, Jan Verstraeten, Wesley Van Der Linden, Ben Berden en Davy Commeyne. Wereldkampioen Erwin Vervecken zou wat later ook aansluiten. Net voor halfkoers gingen Jan Verstraeten en Klaas Vantornout ervandoor. Sven Nys flitste zich onmiddellijk naar het leidende duo toe. Een ronde later vond de Belgische kampioen het allemaal te traag gaan en zette hij een solo op. Vantornout en Verstraeten volgden snel op een tiental seconden. Dieter Vanthourenhout bezette rang vier, gevolgd door Wesley Van Der Linden.

Op de suprematie van Sven Nys stond ook nu weer geen maat. Elke ronde liep hij verder uit op de tegenstand. Achter hem werd de strijd voor de tweede plaats op het scherpst van de snee gestreden. Uiteindelijk kon Jan Verstraeten zich, een ronde van het einde, loswrikken van Klaas Vantornout en zo beslag leggen op de tweede plaats. Klaas Vantornout had aan zijn derde plaats genoeg om de titel van 'Kampioen van West-Vlaanderen' binnen te halen. Voor Sven Nys werd het meteen zijn twintigste overwinning van het seizoen.