Pleeggezin ontfermt zich over vondeling Thomas

Thomas De Kleine, de vondeling die midden november werd achtergelaten in de vondelingenschuif van de Antwerpse vzw Moeders voor Moeders, is sinds kort toevertrouwd aan de zorgen van een pleeggezin.

Belga

Of het pleeggezin de kleine Thomas uiteindelijk ook zal adopteren, is nog niet duidelijk. "Maar het gaat alleszins om een pleeggezin met adoptieve doeleinden", zegt Eva De Wolf, woordvoerster van het Antwerpse OCMW.

De kleine Thomas werd op 17 november 2007 achtergelaten in de vondelingenschuif van de vzw Moeders voor Moeders in Borgerhout. Amper enkele dagen oud haalde het kleine jongetje het nieuws want zijn moeder was de eerste die in ons land gebruik maakte van de schuif. Meteen stelde een hele resem ouders zich kandidaat voor de adoptie van de kleine spruit.

In afwachting van zijn verhuis naar een heus gezin, verbleef Thomas - die intussen officieel De Kleine werd gedoopt - in het kinderhome Good Engels in Antwerpen. Daar bracht hij nog de feestdagen door, maar sinds enkele dagen heeft Thomas een vaste stek gevonden bij een pleeggezin. Waar Thomas precies verblijft, wil woordvoerster Eva De Wolf niet kwijt. "Kwestie van hem een zo normaal mogelijke start te geven", aldus De Wolf.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio