Drie jaar cel voor brandstichtster uit Lokeren

Voor de correctionele rechtbank van Dendermonde is maandag de 53-jarige Anny V.d.L. uit Lokeren, die begin juli dit jaar haar huurhuis in brand stak, veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan achttien maanden met uitstel.

Belga

De vrouw had de gaskraan opengedraaid terwijl haar man lag te slapen. Ze was dronken op het moment van de feiten. De gasontploffing en brand vonden plaats in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 juli 2007 in de Bleekmeersstraat in Lokeren. Anny V.d.L. had na een ruzie met haar invalide echtgenoot de vier gasbekkens van het kookvuur opengedraaid. Zelf beweerde de vrouw dat ze de gaskranen kort daarop weer had dichtgedraaid, maar niet doorhad dat ook de gaskraan van de oven nog openstond. Toen ze een sigaret aanstak, schoot de boel in lichterlaaie.

De hele huurwoning raakte vernield en ook het huis van de buren raakte beschadigd. V.d.L. en haar echtgenoot konden wel tijdig de woning ontvluchten, maar raakten wel licht gewond. Veel herinnerde de vrouw zich alleszins niet van de bewuste nacht. Ze was dan ook zwaar dronken. De beklaagde had nog een sms gestuurd naar een vriendin met de boodschap dat haar huis binnen de tien minuten zou ontploffen. Aan de politie verklaarde ze dat haar "man toch niet voor zichzelf kon zorgen en ze er dan vanaf was".