NMBS past dienstregeling aan - geen problemen tijdens ochtendspits

De bijgestuurde dienstregeling van de NMBS heeft maandag tijdens de ochtendspits geen vertragingen veroorzaakt in het treinverkeer. Dat is vernomen van Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel.

Belga

De ochtendspits is maandag tussen 6 en 9 uur zeer vlot verlopen. "Er waren in heel België twee afgeschafte treinen, maar die hadden te maken met defecten, niet met de bijgestuurde dienstregeling", zegt Petit. Ook op de lijn Puurs-Boom was er hinder tussen 5 en 9 uur. Oorzaak was de brug over het zeevaartkanaal die gestoord was. Op de spoorlijn Leuven-Mechelen waren er tussen 6.30 uur en 6.50 uur vertragingen tot 15 minuten, door vier verstoorde overwegen in Haacht.

"Er waren maandagochtend dus amper problemen. De weinige problemen die er waren, hadden niets te maken met de aangepaste uurregeling", zegt Petit. Hij wijst er op dat de situatie ook de komende dagen opgevolgd zal worden.

Begin december 2007 wijzigde de spoorwegmaatschappij NMBS haar dienstregeling, wat zorgde voor ongeveer drieduizend klachten. Om tegemoet te komen aan die klachten, werden maandag een aantal aanpassingen doorgevoerd aan die nieuwe dienstregeling.