Vijftienjarige bromfietsdieven ontsnappen niet aan politie

De lokale politie van de zone Brussel-Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) heeft zondag twee vijftienjarigen opgepakt die net een bromfiets hadden gestolen. Ze bleken ook in het bezit van een knijptang, maaltijdcheques, twee simkaarten en een gps. De twee zijn ter beschikking gesteld van het jeugdparket. Dat meldt het Brusselse parket maandag.

Belga

Het was een patrouille van de lokale politie die het tweetal zondagnamiddag opmerkte aan de Poincarélaan, toen ze zonder helm rondreden op een bromfiets. Toen de jongens de agenten zagen, lieten ze de bromfiets vallen en gingen ze er te voet vandoor. Ze liepen een winkel binnen, maar de agenten konden hen daar volgen en oppakken.

De twee jongeren bekenden onmiddellijk dat ze de bromfiets kort daarvoor gestolen hadden. Bij een fouille vonden de agenten ook Nederlandstalige maaltijdcheques en twee simkaarten en bij een huiszoeking ook nog een gps-toestel. Dat laatste bleek gestolen uit een wagen in Etterbeek, maar de jongeren beweerden dat ze het gekocht hadden van een straatverkoper. Ook over de andere spullen hadden ze een uitleg die de agenten evenwel niet overtuigde.