'Cegeka neemt 5 procent in Dolmen en tackelt zo Real'

De Limburgse integrator Cegeka heeft een belang van 5 procent genomen in Dolmen. Het wil aan de onderhandelingstafel zitten bij de geplande overname door Real Software. Dat schrijft het ICT-magazine Datanews maandag op zijn website.

Belga

"Het is geen vijandig bod, maar een uitnodiging om rond de tafel te zitten en onze strategieën naast elkaar te leggen. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we verder willen doorgroeien, " vertelt ceo André Knaepen van integrator Cegeka aan Datanews.

Het is een opmerkelijke zet want op 20 december had Real aangekondigd dat het Dolmen overneemt voor ruim 130 miljoen euro. Ook de hoofdaandeelhouder van Dolmen, Jef Colruyt, toonde zich tevreden over de deal. Met de komst van Cegeka worden de kaarten mogelijk opnieuw geschud. Cegeka telt een duizendtal werknemers met een omzet van 95 miljoen euro en een brutowinst van 8 procent.

"Ik wacht nu op een uitnodiging van Real om samen te gaan zitten en de plannen te bespreken, " aldus Knaepen op de website. Of er mogelijk een fusie met drie aankomt, is volgens hem "vergezocht." Cegeka wil anderzijds blijven groeien door acquisities en plant nog voor eind maart twee overnames, één in België en één in Nederland.