Mannen gaan op de vuist met elkaar en Brusselse politie

Twee mannen uit Oudergem zijn vrijdagavond op de vuist gegaan met elkaar en nadien met de politieagenten die hen scheidden. De twee wierpen de agenten ook allerlei beledigingen naar het hoofd. Ze zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket, zo deelt het parket maandag mee.

Belga

Het was een hondenpatrouille van de lokale politie die de twee vechters vrijdagavond opmerkte in een bankkantoor op de Boondaelsesteenweg. De agenten drongen het kantoor binnen, scheidden de vechters en vroegen hun identiteitskaarten. Die weigerden herhaaldelijk die te geven en stelden zich agressief op tegen de agenten. Een van de twee vloog een van de agenten zelfs naar de keel en begon hem in het gezicht te slaan.

Met de hulp van de hond kon de man overmeesterd worden maar de tweede vechter maakte daarvan gebruik om op de loop te gaan. Enkele nieuwsgierigen die zich aan de ingang van het bankkantoor hadden verzameld konden hem evenwel tegenhouden.

De twee vechters werden gefouilleerd onder veel protest en beledigingen van de arrestanten en daarbij vond de politie een elektrisch stroomstoottoestel. Het tweetal werd overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.