Vierde formele verdachte in zaak-Maddie

De Duitse vriendin van een Britse verdachte in de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann is de vierde formele verdachte in de nog steeds onopgeloste zaak geworden, zo heeft de Britse krant Daily Mail maandag gemeld.

Belga

De toen bijna vierjarige Madeleine McCann verdween op 3 mei uit het vakantieappartement van haar ouders in Praia da Luz, in de Portugese Algarve. Tot nog toe waren er in de zaak drie formele verdachten: de beide ouders Gerry en Kate McCann, en de vlakbij de vakantieclub wonende Brit Robert Murat.

Op gezag van het Portugese blad 24 Horas meldde de Daily Mail nu dat er sinds november een vierde "arguida" is, met name de 31-jarige Michaela Walczuch, de Duitse vriendin van Murat (34). In november werd zij uit vrije wil verhoord als getuige, maar kort daarna kreeg ze de status van formele verdachte. De Portugese politie trekt nog steeds haar alibi na.

Maar volgens de Daily Mail heeft de vrouw de informatie nooit bevestigd en zegt ze maar één keer, in mei, door de politie te zijn verhoord.

Volgens de Daily Mirror is ondertussen bevestigd dat er vijf dagen voor de verdwijning van "Maddie" een mysterieuze stalker is opgemerkt aan het vakantieappartement van de McCanns. Dit zwengelt volgens de krant de vrees weer aan dat pedoseksuelen de McCanns dagenlang hebben gestalkt in Praia da Luz.