Xavier Malisse maakt vrije val

Op de maandag gepubliceerde wereldranking van het mannentennis is Xavier Malisse dé verliezer van de week. De Kortrijkzaan moet liefst 53 plaatsen inleveren en zakt van de 112e naar de 165e positie.

Belga

Malisse lijdt zo'n zwaar verlies omdat hij vorige week op het toernooi van het Indische Chennai uitgeschakeld werd in de kwartfinales. Vorig jaar was onze landgenoot nog de beste in Chennai. Daardoor verliest hij dus een pak punten.

Olivier Rochus blijft de hoogst gerangschikte landgenoot. De jongere broer van Christophe verliest wel zeven plaatsen en zakt naar 55. Steve Darcis (88e, -2) en Kristof Vliegen (93, +5) zijn de twee andere Belgen in de top 100. Dick Norman blijft status-quo op de 157e plaats en gaat Xavier Malisse voorbij. Christophe Rochus wint tien plaatsen en is 184e.

Helemaal bovenaan de ranking blijft alles ook in het begin van 2008 bij het oude. Roger Federer leidt comfortabel voor Rafael Nadal en Novak Djokovic. Andy Murray wint dankzij zijn eindzege in het Qatarese Doha twee posities en komt als nummer 9 de top 10 binnen. De Brit is overigens ook de eerste leider in de Champions Race, waarin alleen de punten van het lopende seizoen worden verrekend.

Lager op de ranglijst valt de mooie sprong van Michael Llodra op. De Fransman won zondag het toernooi van Adelaide en wint daardoor 39 plaatsen. Hij staat 54e, net voor Olivier Rochus.