Golden State ontslaat Didier Mbenga

Didier Mbenga, de enige Belg in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie NBA, zit zonder werkgever. De Belgisch pivot van Congolese origine werd zondag ontslagen door de Golden State Warriors. De 27-jarige center (2m13, 111 kg) was daar pas sinds 17 november aan de slag.

Belga

Mbenga maakte in 2004 de overstap van Charleroi naar Dallas, maar daar werd zijn contract eind oktober verbroken. Hij trad er in 79 wedstrijden op, maar moest zich vooral tevreden stellen met korte invalbeurten. Vorig seizoen speelde onze landgenoot al vaker, totdat een blessure op 7 februari zijn opmars afremde.

Ook bij de Golden State Warriors kon Mbenga zich niet doorzetten. Hij speelde er slechts 26 wedstrijden en stond gemiddeld nog geen 9 minuten op het veld. Met een gemiddelde van 1,2 punten en 1,9 rebounds per wedstrijd, bleef hij ver onder de verwachtingen.

Mbenga had bij Golden State een contract getekend voor 1 jaar (en 690.000 dollar), maar zat nog tot donderdag in zijn proefperiode. Zondag kreeg de Belg te horen dat hij mocht uitkijken naar een andere werkgever.